onsdag 11 december 2013

Flyttstäd

Nu har flyttstädet varit i lägenheten. De kom första gången i fredags (för mig som vet hur det gick låter den meningen väldigt olycksbådande) mitt under snöstormen. Självklart valde de den uslaste av uslaste av vägar för att ta sig fram till vår lilla stad. De blev försenade. Jag jobbade, men maken hade möjlighet att möta upp dem så han satt där och väntade, knallade iväg och köpte fika till dem, väntade lite till osv. De kom, de städade, de åkte.

Vi var bortresta i helgen så vi hade inte möjlighet att inspektera städet förrän i måndags. Och oj, vad dåligt städat det var. Matrester kvar i både kyl och frys (små, men ändå), undersidan av toaletten var helt dammig, ovansidan av skåpen likaså, fönster med putsränder kvar, osv, osv, osv...

Jag var tvungen att jobba, maken fick sätta sig och ringa städföretaget, den som besiktigar lägenheten, städföretaget igen... Chefen för städföretaget var inte den trevligaste personen. Aktivt aggressiv kanske man kan kalla honom. Hårt tonfall, anklagande, skyllde ifrån sig, hävdade att de hade gjort saker som det var uppenbart att de inte hade gjort. Hävdade också att man var tvungen att reklamera inom en till två dagar och eftersom det gjordes i fredags var det således för sent att klaga på städningen i måndags. Det hela resulterade i att idag skulle han komma igen och städa i fem minuter för längre tid än så kunde det ju inte ta, och det var ju orimligt eftersom det tog tre timmar för honom att köra hit (då kanske man inte ska ta uppdraget?).

Idag kom de. Fortfarande aktivt aggressiv, gick mot maken och försökte tränga in honom i ett hörn. Hävdade att vissa saker inte ingick i en flyttstäd (att göra rent bakom elementen) trots att det stod i offerten att det skulle göras (de hade inte ens med en elementborste). Maken var glad att det inte var jag som var där och mötte dem (och att de var flera så han slapp vara ensam med aggressive mannen). Maken är himla bra på att ta folk, han blir road när någon beter sig så aggressivt ("vad är det för fel på dig då") på ett bra sätt. Men fy vad eländigt det verkar ha varit. De var tre stycken, städade i en halvtimme, åkte.

Vi är fortfarande inte nöjda. Fönsterna är bara tagna på insidan, inte mellan och inte på utsidan (eftersom det var storm i fredags gick visst inte det, jag har faktiskt viss förståelse). I övrigt är det en eller två timmars jobb inne för en person och vi måste köpa en elementborste. Men vi släpar inte hit dem en tredje gång. Maken var där idag och godkände det innan de åkte och det fanns inte riktigt ett alternativ.

Jag drömde mardrömmar natten till idag om hur maken kom in blodig och sönderslagen till akuten. Svärmor verkar ha känt samma sak..

Fy tusan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar