onsdag 8 april 2015

Förskoleklass kontra skola. Del 4

Vi fick alltså besked om att A inte kom in på någon av de tre skolor vi önskar när det gäller förskoleklass. Hon fick istället plats på den som jag ser från min ytterdörr och som vi inte vill ha henne i.

Som tur var är T inte den som ger upp. Han slåss för vår unge. Han har ringt kommunen och diskuterat möjliga lösningar. I nuläget finns inga platser på de skolor som ligger inom cykelavstånd, men kan vi tänka oss att åka buss en kvart finns det möjligheter. Det känns lite tveksamt. Visst, vi vill inte ha henne på den skola där vi får plats, men att sätta henne någon annanstans med buss som enda möjlighet för sju års skolgång med skjutsningar, logistik, klasskompisar som inte bor i närheten etc kändes inte heller så lockande. Och att bryta upp henne från kompisar och flytta henne till ett nytt socialt forum när vi helst i så fall skulle vilja flytta henne igen om några år ifall möjligheten dyker upp känns ännu sämre.

Det har dock kanske öppnat sig en liten möjlighet inför när hon börjar ettan. Skolan som står överst på vår lista ska bygga om under våren och hösten så lagom till att A börjar skolan kommer de, om de har minst tio ytterligare sökande, öppna upp en parallelletta. Och med tanke på att A var nummer tolv på reservlistan känns det inte som en omöjlighet. Så nu avvaktar vi, hon får börja förskoleklass i nära-skolan. Och i vår eller i höst tänker vi besöka den bästa skolan och prata med rektorn och hoppas att hon får börja ettan där. Hoppas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar