onsdag 7 januari 2015

2015 fortsättningen

Jag har många tankar inför året som kommer, inspireras av mycket. Framförallt handlar det om att, som Underbara Clara säger, curla mig själv.

Jag vill helt enkelt ta bättre hand om mig själv. I det ingår att planera in egen tid, tid för tankar, funderingar, planer. Att äta vegetariskt minst en gång per vecka, att träna. Med träningen har jag inget bestämt mål, men jag skulle gärna börja gå oftare till jobbet istället för att ta bilen, kanske bilen max två gånger per vecka (jag har bara en dryg kilometer till jobbet) och i samband med det storhandla på vägen hem eller köra pappersinsamling eller liknande. Jag skulle tycka det vore roligt om jag kunde springa 5 kilometer innan året är slut, vilket inte känns orimligt. Framförallt skulle jag vilja känna mig smidigare i kroppen. Jag vill lägga mig i tid, läsa mer böcker och mindre slösurf på datorn, jag vill vara ute mer. Jag skulle behöva någon form av matplanering, antingen testa matkasse eller skriva en egen lista. En gång per månad skulle jag vilja testa att laga något nytt, testa en ny teknik eller tex lära mig stycka en kyckling.

Jag inspireras av inlägg som En månad utan. Den bloggen stimulerar mig också till att vilja planera mitt liv, sätta konkreta mål. Var vill jag vara om tio år, om trettio? Vilka resor vill jag göra, vad vill jag ha gett min dotter, vilka värderingar är viktiga för mig? Min 85-åriga inre tant och Drömboken är inlägg som får mig att längta efter den där egna tiden för att komma någon vart med alla lösrykta tankar som aldrig hinner få fäste.

Så 2015
Om jag använder modellen som Erika gjort med vissa modifieringar blir det som följer

EN matsort jag vill äta mer
Vegetariskt

TVÅ resor jag vill göra
London om bara några veckor tillsammans med exet och dottern
Ytterligare en utomlandsresa med dottern i höst, bara vi, eventuellt med annan släkting, men inte med exet.

TRE saker som jag vill göra/prova/uppleva/uppnå/få ordning på under 2015
fast jag fuskar och tar FYRA
Det där med vardagsmotionen, att röra min kropp mer.
Åka på utflykter, minst en varje månad. Hör ihop med att försöka ta mig utomhus varje helg, om så bara till gungställningen på gården.
Att få till en fungerande förvaring i min lägenhet (räknar inte förråden), köksskåp, städskåp, garderober, badrumsskåp etc. Jag tänker mig att om jag tar en sak i taget, och går igenom två saker varje månad så kommer jag att ha fått till en riktigt bra struktur innan året är slut. Jag tänker mig alltså inget hafsverk utan verkligen var sak på sin plats och köpa till det som behövs förvaringsmässigt. Sen vet jag att för att få ordning på bokhyllorna här uppe krävs att jag har ordning på hyllorna i källaren etc...
Att slutligen lösa ut det sista ekonomiska efter skilsmässan så att det inte finns några lösa trådar där.

Sen skulle jag gärna gå på en visning eller två under året som kommer och fundera mer på hur jag egentligen vill bo, hur mycket orkar jag, vad prioriterar jag, lättskött och dyrt (större hyresrätt med trädgård) eller eget..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar