lördag 30 november 2013

Nycklar

Igår fick jag nycklarna, alla fyra!

Idag åkte vi dit alla tre. Han hade aldrig sett det förut (sett några foton på tapeter, varit utanför med dottern, men inte varit inne). Så han fick ha ögonbindel och dottern ledde honom från parkeringen, genom hålet i häcken, uppför trappan och in i väggen bredvid lägenhetsdörren. Muntliga instruktioner av mig som uppenbarligen brast precis på slutet..

Dottern visade runt. Tog honom i handen och visade alla rum. Här är mitt rum, här är mammas rum... Han tyckte det var fint och det kändes bra, sa att där kommer jag att trivas. Det kändes bra. Att han såg det jag sett. Utsikten från dotterns rum, gungorna. Sen började han måtta med händerna för att visa att köket var ju ganska stort. Det får ju plats både en hylla och ett bord och stolar och det blir såhär mycket golvutrymme över. Det tyckte jag inte om. Jag behöver få tänka först, få mäta, fundera, rita på planritningen (älskar planritningar) och klura över hur jag vill ha det.

Sen gick vi ner i källaren. Tvättstuga, förråd. Städade ur förrådet, sopade, tvättade golvet. På fredag kommer ett företag och städar hela lägenheten. Fram till dess kan vi köra prylar till förrådet för att bli av med saker härifrån och från våra andra förråd. Det känns bra! Då blir det lättare att leva här. Lättare att fortsätta uppdelning och sortering i takt med att luften ökar.

1 kommentar:

  1. Jag har ju inte läst så länge och därför inte varit med hela vägen, men vad stark du verkar i allt det här! Verkligen. Så fint.

    tack för din kommentar på mitt blogginlägg om tiggarna, blev jätteglad över dina ord och över att du gillar min blogg.

    kram!

    SvaraRadera