fredag 7 februari 2014

Ansökan om skilsmässa

När man skiljer sig och har barn under sexton år boende hos dig (behöver inte vara gemensamma barn) har man sex månaders betänketid. Om man efter minst sex, högst tolv månader efter ansökan om äktenskapsskillnad (snoffsigt ord) fortfarande vill skiljas ska man ansöka om fullföljd. Man måste också bifoga varsitt personbevis (det måste man även första gången).

Jag minns när jag postade ansökan om äktenskapsskillnad och hur dåligt det kändes då. Klumpen i magen. Mitt i säkerheten en känsla av osäkerhet. Det blev så verkligt. Var det verkligen såhär det skulle gå med oss? Lyckades vi inte bättre än såhär? Har vi verkligen försökt tillräckligt? Har jag verkligen försökt tillräckligt? Fanns det något jag kunde ha gjort annorlunda? Hade det spelat någon roll? Vill jag verkligen det här?

Idag har jag postat ansökan om fullföljd. Jag förväntade mig liknande känslor. Men förvånansvärt nog kändes det bara bra. Och det var jag inte alls beredd på. Jag stod där vid brevlådan och försökte frammana någon gnutta sorg men det fanns inte. Och det var en sådan lättnad. Jag kände ingen tvekan, ingen ambivalens, bara en lugn känsla av att nu är jag färdig med det här. Bättre kunde det ju knappast gå!

6 kommentarer:

  1. Å vad skönt! Vad härligt det måste vara att se framstegen och liksom kunna följa sin egen väg mot att vara helt tillfreds med beslutet. Heja heja.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kändes jättebra. Just det att jag hade trott att det skulle kännas jobbigt och så gjorde det inte det! Då blev det extra bra istället! Tack!

      Radera
  2. Jag har (smyg)läst din blogg ett tag. Hittade hit via en blogg via en blogg och är väldigt glad över det. För några veckor sedan berättade min då blivande fru att hon vill gå isär och hela min värld rasade. För mig kom det som en chock, och jag gissar att jag fortfarande är kvar i det stadiet. Det jag ville skriva är att läsa din blogg är en av de få sakerna som jag känner ger mig tankeförmågan tillbaka för en stund. Våra situationer må vara olika på många vis men det finns något hoppfullt att läsa om din och er väg fram till beslutet om skilsmässa och dina tankar, känslor och vardag. Tack för att du delar med dig. För mig betyder det mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Jag blev glad att det berör samtidigt som jag lider med dig. Vad svårt det måste vara när det kommer som en chock, jag föreställer mig att jag lätt skulle låta ilskan ta över, vilja ge igen, vilja orsaka samma smärta, såra på samma sätt. Så mycket svåra känslor att hantera samtidigt som det är allt praktiskt som bara det i sig är ett elände. Jag hoppas att du har vänner runt dig/runt er som finns där och stöttar. Jag har känt att jag har fått mycket stöd från mina föräldrar och särskilt jag och min mamma har kommit varandra närmre. Mitt i allt är det skönt att ibland bara få vara liten också. Kramar

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  3. hälsning till alla tittare online, jag är här för att dela ett litet vittnesbörd. Jag heter Melania Macron, jag är 40 år gammal från Stockholm. Jag gifte mig vid 31 års ålder. Jag har bara ett barn och jag levde lyckligt. Efter ett år av mitt äktenskap blev mitt mans beteende så konstigt och jag förstår inte riktigt vad som hände, han packade ut från huset till en annan kvinna. Jag älskar honom så mycket att jag aldrig drömmer om att förlora honom, jag försöker min möjligt bäst för att se till att min man kommer tillbaka till mig men allt till ingen nytta, jag gråter och gråter och söker hjälp, jag diskuterade det med sin familj men jag fick inget svar. så min bästa vän Anna Johansson lovade att hjälpa mig . Hon berättade för mig om en man som heter Drosagiede, hon berättade för mig att han är en väldigt bra man och en riktig man som man kan lita på och det finns inget som rör kärleksfrågor han inte kan lösa och hon berättade för mig hur han har hjälpt ett otaligt antal återställa deras förhållande. Jag var övertygad, jag kontaktade snabbt hans e-postadress, doctorosagiede@gmail.com eller hans WhatsApp på +2348065436479. Jag förklarar alla mina problem för honom, han sa till mig att jag inte borde oroa mig för att alla mina problem kommer att lösas omedelbart. Han berättade för mig vad jag skulle göra för att få tillbaka min man och jag gjorde det. Han sa efter 3 dagar att min man kommer tillbaka till mig och börjar tigga, och det händer verkligen som han sa, jag blev väldigt förvånad, det här är så fantastiskt. Till Gud ära är vårt förhållande nu mycket tätt och vi lever båda lyckligt igen. Om du har ett liknande problem, kontakta honom nu och få ditt problem att lösa en gång för alla. Jag lever också vittnesbörd

    SvaraRadera