fredag 6 juni 2014

Kanske inte det smartaste jag har gjort.

För några månader sedan när jag var nyklippt köpte jag mig själv en trimmer, tänkte att nästa gång så tar jag hand om klippningen/frisyren själv. Hur svårt kan det va!?!

Idag var det dags.

Jag har faktiskt hållit i en trimmer förut. Använt den på exmakens 5 mm-snagg, för att jämna ut de eventuella ojämnheter som hade uppstått när han redan klippt.

Det är inte samma sak att klippa av 5 cm långt hår. Inte alls!

Jag är inte helt nöjd, men jag har tagit en paus.

Saker jag har lärt mig

 • Om du har 5-6 cm långt hår och det är blött så böjer sig allt så mycket att inget klipps av även om du har ställt in den på 3 cm.
 • Om det böjer sig för att det är blött så hjälper det inte om du minskar avståndet till att istället klippa på 2 cm.
 • Om du sen ställer in det på 15 mm kan det hända att det helt plötsligt klipper av en skvätt.
 • Om det är så långt som 5 cm kan du behöva hålla i håret med den handen som du inte håller trimmern i för att det ska dra lite i håret så att trimmern kan klippa.
 • Titta ofta hur det ser ut i nacken, vänta inte tills du tycker det ser hyfsat ut framtill, för då kan det vara för sent..
Jag har en paus nu. Låter håret torka lite grann, men sen är det dags igen. Jag känner mig väldigt nöjd med att jag inte är så himla noga med hur jag ser ut, jag har faktiskt (ofrivilligt) rakat av mig allt hår en gång för åtta år sedan och trivdes helt okej med det, så blir det för eländigt så ställer jag in trimmern på 6 mm och kör. Jag känner mig ännu mer nöjd med att mamma och pappa kommer hit imorgon och kan hjälpa mig med nacken ifall jag inte får till det...

2 kommentarer:

 1. Det tog mig en vecka...men nu har jag läst din blogg från början. Har gråtit, skrattat, hållt med, inte hållt med alls...men framför allt känt igen mig och få främst i inläggen innan skilsmässan. Är i det skedet mitt liv nu....vara kvar å stå ut, lämna...men barnen då, fixar inte varannan vecka!! Tankarna är många och det bara snurrar. Ville i alla fall skriva till dig och tacka för att du delar med dig och för en fin blogg som jag nu följer slaviskt. Kram från Bina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig! Vad kul att du har hittat hit. Vad jobbigt att du befinner dig i det stadiet i ditt liv. Hoppas det blir bra. Det där med barnen och varannan vecka är nog det jobbigaste. Går det att lösa med halva veckor istället? Vi tyckte att hela veckor blev för långt, både för henne och oss. Hoppas ni hittar en bra lösning som funkar för er! Det är svårt att ge några konkreta råd eftersom det beror så mycket på jobb, boendesituation och barnens ålder vad som är den bästa lösningen. Det som har funkat för oss i början funkar nu inte alls längre, men det blir ett eget inlägg framöver.. Kramar!

   Radera